Back to top

2014 Azimut 50

Salesmarina Hellevoetsluis

$741,635

+++++ Ready for the season +++++

 

 

De Azimut 50 Fly PAX moet één van de best uitgeruste 50's op de markt zijn van dit moment en ligt vanaf heden startklaar in onze verkoophaven in Marina Cape Helius te Hellevoetsluis. 

 

Het jacht is voorzien van een hydraulisch zwemplatform om zo eenvoudig uw tender op te bergen of om als privé strandje te gebruiken. Door de teaksteps aan de zijkanten kunnen we eenvoudig opstappen, ook als u aan een langsteiger ligt. De gangway schuift met een druk op de knop hydraulisch uit en vergemakkelijkt het aan boord komen.

De cockpit is ruim en voorzien van veel bergruimte en heeft een grote rondzit en vaste tafel. Onder de zit is de trap naar de "crewcabin", die is ingericht als technische ruimte en voorzien is van onder meer een extra koelkast en een wijnkoeler. 

Via de brede en met prachtig teak belegde gangboorden lopen we naar het voordek waar naast een groot zonnebed ook een gezellige zitbank gecreeerd is, ideaal om tijdens het varen in alle rust van het water te genieten.

Haar flybridge is absoluut "best of class"; voorzien van een uitgebreid instumentarium, een heerlijke captains chair en een enorm ligbed wat overgaat in de grote U-zit met vaste houten tafel. Achterop de flybridge staat het optionele barmeubel met een wasbak, koelkast, icemaker en electrisch BBQ. De twee vaste loungebanken maken het geheel in stijl af: deze flybridge gaat u verrassen!

Door de roestvrijstalen schuifpui lopen we de salon in met aan bakboord een meubel met veel bergruimte en de pop-up TV en aan stuurboord de grote U-zit met daaronder een stretchbed waardoor het maximaal aantal gasten uitkomt op 8 personen. Verder vinden we de aparte dinette met opklapbare tafel en daartegenover het schitterend vormgegeven dashboard, voorzien van alle apparatuur die zich men kan wensen.

Vanaf de stuurstand kijken we in de galley, die alles biedt wat men nodig heeft: een RVS wasbak, grote koelkast met apart vriesvak, een Miele ceramische kookplaat en combimagnetron en plenty bergruimte. Het is een heerlijk lichte werkplek, precies onder het voorraam.


Benedendeks genieten zes gasten van drie prachtig ingerichte luxe cabins, waarvan twee en-suite met eigen badkamer. Aan stuurboordzijde vinden we de gastenhut met stapelbed; voorin het jacht is de VIP cabin met veel bergruimte en ensuite badkamer en de ownerscabin vinden we midscheeps, voorzien van enorm veel natuurlijk licht en natuurlijk ook met eigen badkamer. Het gehele jacht is voorzien van een airconditioning systeem. 

 

De belangrijkste optie's:

 

Volvo Penta D11-670 diesels met 1245 uur, aandrijving door vaste schroefassen

Volvo digitale multidisplays

Kohler 13kW generator met 1339 uur

Omschakelbare dubbele Racor dieselfilters voor de motoren

Bennet trimtabs met indicators op dashboard

Opacmare hydraulische gangway

Teak op zwemplatform, cockpit, gangboorden en op de flybridge

Sidepower boeg- en hekschroef

Xenta joystick voor boeg / hekschroef en beide motoren

Seafire brandblus systeem

Jabsco zoeklicht

Upgraded Raymarine navigatie pakket met 4x recente Axiom12, open array HD 4kW 48inch Color radar, Ray260 VHF, AIS, i70 multidisplays, autopilot met p70R displays etc.

Crewcabin ingericht als bergruimte met onder meer een extra koelkast en wijnkoeler

Vaste cockpittafel

Hardtop op flybridge met handmatig bediend schuifdak

Twee extra loungebanken op fly

Wetbar op flybridge met wasbak, extra koelkast, icemaker en electrische grillplaat

Vaste tafel op fly

Opacmare hydraulisch zwemplatform

Hydromar watermaker (buiten gebruik)

Victron acculaders

Quick electrische ankerlier, met ankerketting teller en ketting was systeem

Zonnedek kussens op voordek

Dometic airconditioning, chiller system

Extra stretchbed onder de bank in salon

Autoradio/cd speler

Raymarine Satelliet systeem

High/low LCD TV in salon

Losse dinette met opklapbare tafel

Galley met Miele combimagnetron, Miele 4 pits ceramische kookplaat, afzuigkap, RVS spoelbak en grote koelkast met apart vriesvak

Tecma toiletten, spoelen met drinkwater

Zwartwatertank inclusief maceratorpomp en dekafzuig

 

 

Azimut 50 Fly "PAX" is een uniek jacht. Met slechts twee eigenaren sinds ze nieuw verkocht is in 2015, goed onderhouden en full options, is ze uitgerust voor serieus cruisen. Met haar dubbele koelkasten, zware generator, watermaker en airco/verwarming is ze ideaal voor een langere periode aan boord. De hardtop met openschuifbare bimini op de flybridge is een aanwinst, ook bij minder zonnig weer.

Belgische registratie, alle documentatie aanwezig, btw betaald, onderhoudshistorie is bekend. Recent onderhouden, voorzien van nieuwe antifouling, vaart voorbeeldig en zeer comfortabel. 

Maak snel een afspraak met ons verkoopteam.

  

Ronald Vermeulen 0031 (0) 6 21647385

Harry Frauenfelder 0031 (0) 6 5345 2283

Hendrik Michielsen 0032 (0) 475 230 959

Tonny Burie 0032 (0) 475235623

 

Navis Yachting 0031 (0) 181322010

 

Navis Yachting is importeur voor Belgie, Nederland en Luxemburg van Azimut Yachts en Sessa Marine, beide toonaangevende merken uit Italie. Wij zijn gevestigd in Marina Cape Helius in Hellevoetsluis en zijn elke dag van de week geopend.

Het bedrijf biedt de details van dit vaartuig te goeder trouw aan, maar kan de nauwkeurigheid van deze informatie niet garanderen, noch de toestand van het vaartuig. Dit schip wordt aangeboden onder voorbehoud van voorafgaande verkoop, prijswijziging of intrekking zonder voorafgaande kennisgeving.

Disclaimer

Riggs Yacht Sales is pleased to assist you in the purchase of this vessel. This boat is centrally listed by Navis Yachting.

Basic Boat Info

Boat Name: PAX
Make: Azimut
Model: 50
Year: 2014
Condition: Used
Category: Power
Designer: Stefano Righini
Construction: Fiberglass
Boat Hull ID: IT-AZI50606L415
Has Hull ID: Yes

Dimensions

Length: 52'11 ft / 16.12 m
Length Overall: 52'9 ft / 16.08 m
Beam: 15'3 ft / 4.65 m
Max Draft: 4'11 ft / 1.50 m
Dry Weight: 59,083.89 lb
Electrical Circuit: 24 V
Cabins Count: 3

Engines / Speed

Engines: 2
Engine #1 Specs:
  • Make: Volvo Penta
  • Model: D11-670
  • Drive Type: V
  • Fuel: Diesel
  • Engine Power: 670hp
  • Type: Inboard
  • Propeller Type: Bronze
Engine #2 Specs:
  • Make: Volvo
  • Model: D11
  • Fuel: Diesel
  • Engine Power: 541hp
  • Type: Inboard
Total Engine Power: 1,211hp
Cruising Speed: 26 kn
Maximum Speed: 32 kn

Tanks

Fuel Tanks: 1
Fuel Tank Capacity: 581 gal
Water Tanks: 1
Water Tank Capacity: 159 gal

Other

Heads Count: 2
Drive Type: V
Trim Tabs: Yes
Windlass Type: Electric
Boat Class: Flybridge, Cruisers, Motor Yachts
Convertible Saloon Indicator: 1
More Info :

Steering System
Joystick Control
Beschrijving geleverd door fabrikant

Elegance, space, agility, and light flooding through large windows.
The yachts of the Flybridge Collection break down all visual barriers, allowing you to truly contemplate the sea,  right before your eyes. 

The Azimut Yachts collection boasts the widest product range in the world, with models measuring from 42 to 88 feet. The yachts offer a unique experience of wind and light, lulled by the comfort of welcoming environments and the finest Italian materials, for a true sense of wellbeing

Disclaimer
The Company offers the details of this vessel in good faith but cannot guarantee or warrant the accuracy of this information nor warrant the condition of the vessel. A buyer should instruct his agents, or his surveyors, to investigate such details as the buyer desires validated. This vessel is offered subject to prior sale, price change, or withdrawal without notice.

Contact Us